Klímatisztítás és Karbantartás érd

 tisztitas
  

Klímatisztítás, fertőtlenítés, karbantartás

Mindannyian hajlamosak vagyunk elhanyagolni a klímatisztítást, mondván „felesleges pénzkidobás”, vagy elnagyolni a porszűrő csapvízzel, történő kimosásával. Holott a klímatisztítás ennél sokkal lényegesebb és összetettebb feladat.  

A portalanítás mellett, a tisztítás legfontosabb tényezője a gombák és baktériumok eltávolítása. A klímák cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodhatnak, amit így a készülék kibocsát az általa hűtött/fűtött helyiségbe. Ez köhögést, asztmát, súlyosabb esetekben akár Légionella betegséget is okozhat.

Így a feladat elvégzésének szakemberre való bízása, nem csak berendezésének hosszú távú működését, de saját és családjának, munkatársainak egészségét is óvja.  

 gomba  

 

 szereles

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a tisztítási folyamatok során egy szakképzett személy észre vehet olyan lehetséges, vagy kialakulófélben lévő problémákat, ami adott helyzetben könnyen megelőzhető vagy javítható. Míg a későbbiekben komolyabb költségeket, vagy akár új készülék vásárlását vonhatja maga után.   

 

A klíma karbantartással még áramot is spórolhat, hisz mind a beltéri és kültéri egység ki van téve annak, hogy különféle szennyeződések eltömítik a hőcserélőiket. Ami lecsökkenti a levegő áramlását a készülékben, emiatt a berendezés kompresszorának többet kell dolgoznia, így több áramot fog fogyasztani. Ez nem csak klímájának élettartamát csökkenti le, de megnöveli villanyszámláját is. 

 

Ne felejtse el ellenőrízni készülékének garanciális lapját, egyes típusok időközönkénti karbantartást írnak elő, amit szakembernek kell hítelesítenie. Ez rendszerint évente kétszer esedékes. A karbantartás nem szakemberrel történő elvégeztetése automatikus garancia elvesztést vonhat maga után! Így mindenféleképpen megéri szakemberre bízni a feladatot.

 

 

Cégünk előzetes megbeszélés alapján küldi ajánlatunkat az oldalfali split klímák tisztításáról, fertőtlenítéséről,karbantartásáról.

 

Fontos tudnivaló, hogy a klímatisztítást tavaszi időszakban (március, április, május) érdemes végeztetni.

Ennek oka, hogy leginkább a kikapcsolt készülék belsejében, inaktív állapotban szaporodnak el a szennyeződések és baktériumok, amit a hőség beálltakor a berendezés bekapcsolásával bebocsát a lakterébe vagy munkahelyiségbe. Így a klímatisztítás legfontosabb, megelőző funkciója veszít fontosságából. Természetesen garanciális követelmények miatt illetve egyéb okokból kifolyólag az év bármelyik szakaszában állunk rendelkezésére.    

 

Az alábbi lehetőségek közül választhat az adott igényeknek megfelelően.

 

A) Tisztítás/fertőtlenítés

Ez magában foglalja a beltéri egységek, az elsődleges porszűrők leporolását és alapos lemosását. A különböző szűrők lemosását, szükség esetén cseréjét. A hőcserélő gőztisztítóval történő fertőtlenítését és tisztítását. Valamint a készülék megfelelő vegyszerekkel való teljes körű fertőtlenítését a gombák és baktériumok eltávolítására, valamint a kültéri egység sűrített levegővel való alapos kitisztítását.

 szürőbetét  

ellenőrzés

 B) Tisztítás és karbantartás

Ilyenkor az A) pontban leírt tisztítási folyamatok mellett, a berendezések teljes körű ellenőrzését is elvégezzük. Az elektromos bekötések ellenőrzését, a kondenzvíz kifolyásának ellenőrzését. A készülék elektronikájának és automatikájának ellenőrzése, hűtőkör ellenőrzése, áramfelvétel mérése. 

 

C) Komplett klímatisztítás és karbantartás

Az A) és B) pontokban leírtakhoz képest az a különbség, hogy még nagyobb alapossággal történik a klíma tiszítása és karbantartása a berendezés műanyagvázának való eltávolításával. Mindenre kiterjedő alapos tisztítás, tesztelés és ellenőrzés valamint a kialakulófélben lévő illetve a jövőbeni hibák orvoslása.

 

Kiszállás: Célszerű a klímákat lehetőség szerint egyszerre tisztítani,mert

kiszállási költséget számolunk fel egy újabb kiszállásnál.

 

Tapasztalt, modern eszközökkel felszerelt csapatunk várja az Ön jelentkezését!

 

Tisztelettel

 

 

 

Bősz Ákos
Bio-therm Klíma Kft
Tel:06-30-529-4605

 

 

 

 

 

ÖSSZEHASONLÍTÁS INDÍTÁSA