Klimák minőségi csoportosítása

 

Klimák minőségi csoportosítása

A klímákat számtalan módon lehet csoportosítani: márkák szerint, típusok szerint, teljesítmény szerint, energia takarékos megoldások szerint. Azonban legalább ilyen fontos kategorizálásuk a minőségi csoportosítás. Három kategoria létezik: Felső kategóriás, Közép kategóriás, Alsó Kategóriás. A besorolás az alábbi szempontoktól függ: A gyártó üzleti és technolgia tapasztalata, gyártó techikai fejlesztései és a mögöttük meghuzódó szakértelem, a gyártó elérhetőség (potalkatrészek, garanciás ügyek intézésébe), a gyártó termékeinek tartóssága.

        

1) Felső kategóriás klimák

Az ebbe a kategóriába tartozó márkák hosszú évtízedes tapasztalattal rendelkeznek müszaki és luxuscikkek előállításában. Számtalan energiatakarékos, környezett barát, és a felhasználó kényelmét elősegítő fejlesztést viteleztek ki. Meghíbásodás esetén könnyen beszerezhetők a szükséges pót alkatrészek. Megfelelő karbantartás mellett termékeik hosszú élettartamuak. 

 Panasonic logo Fujitsu
hitachi Toshiba

2) Közép kategóriás klimák

Az ebbe a ketegótiába tartozó márkák, bár nem érik el a felső kategória színvonalát, jelentős tapasztalattal rendelkeznek müszaki cikkek előállításában. Számtalan energiatakarékos, környezett barát, és a felhasználó kényelmét elősegítő fejlesztést viteleztek ki. Meghíbásodás esetén könnyen beszerezhetők a szükséges pót alkatrészek. Megfelelő karbantartás mellett termékeik hosszú élettartamuak. 

Samsung Lg
Gree Fisher

3) Alsó kategóriás klimák

Az ebbe a kategóriába tartozó márkák, kevésbé híresek, nehezebb kapcsolatott létesíteni velük, pótalkatrészek beszerzése néha problémát/fenakadást okozhat. Önálló technikai fejlesztéseik nem olyan jelentősek, mint a felső vagy közép kategóriás márkáké. Viszont előnyt jelent olcsóságuk.

Simbio  
Vortex  
           
ÖSSZEHASONLÍTÁS INDÍTÁSA