Garancia és márkák.

Garancia és márkák. 

   
garancia 

A) Garancia

Egyre többen figyelnek oda a garancia élettartamára. Alapvetően elmondható, hogy minél hosszabb időt szavatol egy gyártó, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy beruházásunk hosszú távon is kifizetödő lesz. Azonban van még pár részlet, amire nem árt odafigyelni. Műszaki berendezések esetében az egyszerűség, nem feltétlenül szavatolja a minőséget, éppen ellenkezőleg. Jó pár gyártó előírja, hogy szakembernek kell beüzemelnie, illetve adott időközönként karbantartani a forgalmazott klímaberendezést, hogy a garancia érvényes maradjon. Ezt nem csak azért érdemes ellenőrizni, hogy kapkodásból/figyelmetlenségből el ne veszítsük a garanciánkat, hanem az e fajta feltétel egyben azt is jelzi, hogy készülékünk finom kialakítása, és precíz működése szakember tapasztalatát igényli beüzemelés/karbantartási feladatok ellátására, ami a kiváló minőség egyik ismertető jele. 

 
 B) Gyártó

Egyre több vásárló figyel oda a márkákra és a gyártó országra, azonban fontos figyelembe venni hogy a gyártó, nem mindig takarja a márka székhelyét ahonnan a fejlesztések, és a technológiai szakértelem származik. Egyre több cég más országokban végezteti az összerakás/gyártási folyamatokat, a olcsó munkaerőpiac vagy a szállítási költségek megspórolása végett. Gondoljon csak bele az Audinak is van Magyarországon gyára, de ettől még a járművek kialakítása, fejlesztése mögött ugyan úgy a német precizitás és szakértelem áll.

Ez alapján a klíma vásárlásakor érdemes utána nézni nem csak a gyártó országnak, de a márka székhelyének/származási országának is. 

 
 
     
ÖSSZEHASONLÍTÁS INDÍTÁSA